over ons

vlnr Wilma, Johanna en Sylvia

 Johanna Nijlunsing en Sylvia Bökkerink kennen elkaar al bijna 30 jaar. Beide behept met reuma en een artistiek brein, dat schept een nauwe band. Ook Johanna en Wilma Koops, kennen elkaar sinds jaar en dag omdat ze beiden beeldhouwers zijn werkend in hout. 

Ondanks de beperkingen van hun ziektes zijn ze aan de slag gegaan om te laten zien wat het betekent om te leven met een lastig lichaam. Sylvia schilderde met krachtige inktstreken haar verhaal. Johanna en Wilma kozen voor het hout, waar hun passie ligt. En zo ontstond ‘Lastig Lichaam’. De beelden en schilderingen roeren verschillende thema’s aan: de lichamelijke klachten, de behandelingen en ook de emotionele achtbaan waarin je als mens met een ziekte terecht kunt komen. Wij tonen onze kracht in prachtig HOUT en INKT.

Alle drie heel verschillend en met ziektes die zich heel verschillend uiten. Hieruit ontstond er een bijzonder en ontroerend geheel van grote, kleine, figuratieve en meer abstracte beelden en schilderingen voor binnen en buiten.